Welke soorten gietvloeren zijn er ?

Gietvloeren bieden 1001 mogelijkheden

Een gietvloer is een naadloos en strak vloersysteem waarbij comfort en uitstraling voorop staan. Daarnaast zijn kwaliteit en duurzaamheid vanzelfsprekend. Gietvloeren gaan werkelijk jarenlang mee. In tegenstelling tot traditionele vloeren zoals tapijt, hout en laminaat, wordt een gietvloer niet gelegd maar gegoten. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. De lagen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Het gebruikte materiaal bepaalt de prijs maar is ook van invloed op waar de vloer voor gebruikt kan worden. Gietvloeren kunnen in verschillende kleuren geleverd worden.

Gietvloer toepassingen
Een gietvloer kan in principe in elke ruimte gelegd worden. In woningen zullen comfort en uitstraling voorop staan, bedrijven letten daarentegen meer op het gebruiksgemak. Gietvloeren worden onder andere gelegd in:

  • woningen
  • magazijnen
  • kantoren
  • instellingen
  • winkels

B-Art Works Gietvloeren richt zich met name op de particuliere sector.

Gietvloer voordelen
Gietvloeren hebben als grote voordeel dat ze in één stuk gelegd worden. Hierdoor ziet u geen naden in de vloer, zoals bijvoorbeeld bij een PVC of tegelvloer, en is de gietvloer vloeistofdicht. Een ander groot voordeel van een gietvloer is de duurzaamheid. Eenmaal goed en vakkundig gelegd, kan de vloer zeer lang mee. Qua onderhoud is het een ideale vloer omdat het volstaat om met een vochtige doek het vuil te verwijderen. Het onderhoud van de gietvloer is daarmee een eenvoudig karwei.

Duurzame eigenschappen van onze polyurethaan gietvloeren

Onze vloeren zijn duurzaam, onderhoudsarm, slijtvast, naadloos, goed te reinigen en toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Bovendien heeft u bij ons een enorme keus in kleuren. B-Art Works Gietvloeren biedt UV-stabiele gietvloeren en lakken waardoor verkleuring tot het verleden behoort. Onze gietvloeren zijn ook uiterst geschikt voor renovatie door geringe laagdikte waardoor gebouwen een nieuwe bestemming kunnen krijgen of opnieuw ingericht kunnen worden.

Concrete Art gietvloer | cementgebonden | betonlook

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, hygiënisch én geluiddempend

Een polyurethaan gietvloer is niet alleen sterk, maar ook nog eens bijzonder mooi en kent vele uitvoeringen. Een polyurethaan gietvloer is geluiddempend, waterdicht, hygiënisch, anti-allergisch en gemakkelijk in onderhoud waardoor de vloer geschikt is voor verschillende doeleinden zoals woonhuizen, kantoren, showrooms, winkels etc.

Doordat de gietvloer gemakkelijk de temperatuur van de omgeving aanneemt voelt de vloer niet koud aan maar is daarentegen uitermate geschikt voor vloerverwarming. 
Vanwege de geringe dikte (circa 3 mm) van de gietvloer is deze ook geschikt om over een bestaande tegelvloer of zelfs over een houten ondergrond te leggen. Vrijwel geen enkele vloer is volledig krasbestendig. Ook met een gietvloer moet men voorzichtig zijn met zand en steentjes onder de schoenen en met het verschuiven van meubels net zoals bij een houten vloer of een natuurstenen vloer.

Een B-Art Works gietvloer in uw badkamer | wat een weelde

Wij hebben verschillende vloeren in ons assortiment

U kunt uw vloer helemaal samenstellen zoals u dat wilt. U bepaalt de sfeer. Houdt u bijvoorbeeld liever van een strakke en egale vloer? Of gaat u toch voor de stoere, robuuste industriële look?
De gietvloeren kunnen we onderverdelen in drie type vloeren, namelijk de epoxygietvloer (EP) , de polyurethaan gietvloer (PU) en de cementgebonden gietvloer. Alle drie de typen gietvloeren kunnen eenvoudig over verschillende ondervloeren worden aangebracht.

En daarnaast hebben we nog de coatingvloer.

De verschillen

Het belangrijkste verschil tussen epoxy en polyurethaan zit hem in de hardheid. Epoxyvloeren zijn heel erg hard en daarom zeer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Voor particulier gebruik zijn polyurethaan gietvloeren heel geschikt, aangezien deze zachter zijn dan epoxyvloeren en bovendien elastisch. Door deze eigenschappen zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer loop- en wooncomfort.

De cementgebonden gietvloer. Dit is een gietvloer op basis van cement. Een cementgebonden gietvloer heeft de uitstraling van een echte gepolijste betonvloer. Dit geeft uw interieur een stoer en industrieel uiterlijk.
Een cementgebonden gietvloer wordt daarom onterecht ook soms ook wel eens betonvloer genoemd. Echter, de cementgebonden gietvloer bestaat uit twee of meer lagen. De hoofdbestanddelen van deze vloer bestaan uit cement en water. De cementgebonden gietvloer is circa 4 tot 5 mm dik.
Onze cementgebonden vloer krijgt als finish een beschermende coating waardoor vocht en vuil zo veel mogelijk worden afgestoten.
In de praktijk wordt een cementgebonden vloer als een gietvloer beschouwd, maar strikt genomen klopt dit niet. Dit type vloer is namelijk minder of zelfs niet zelfnivellerend (taaier), wat net een van de belangrijkste kenmerken van gietvloeren is. Het maakt uw vloeruitstraling robuust en stoer en uniek.

WOONbeton heeft ook die geweldige robuuste industriele look maar wordt op een andere manier aangebracht. WOONbeton is een hoogwaardig product op basis van een cement en een hars. In tegenstelling tot traditioneel stucwerk op basis van kalk of gips, wordt het WOONbeton niet gemengd met water, maar met een speciale hars waardoor het product sterk, flexibel en uitstekend te reinigen wordt.

Toepassing in vochtige ruimtes
Een cementgebonden gietvloer is NIET geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals douches/badkamers. De vloer heeft hiervoor een te open structuur. Wilt u een vloer met een betonlook in de badkamer dan kunt u beter kiezen voor onze polyurethaan gietvloer met betonlook, ofwel DUO Art gietvloer.

De coatingvloer. Het belangrijkste verschil tussen coatingvloeren en gietvloeren is de dikte van de vloer. Coatingvloeren zijn in de meeste gevallen niet dikker dan 1 millimeter. Oneffenheden vanuit de ondergrond kunnen zichtbaar blijven.

Uw keuze voor een PU-gietvloer of robuuste Concrete Art gietvloer of WOONbeton?

Veel van onze klanten vragen zich af wat in hun situatie beter is, een PU gietvloer of toch een robuuste Concrete Art gietvloer of WOONbeton vloer?
Dat is naar onze mening nog steeds appels met peren vergelijken want de vraag is eigenlijk verkeerd gesteld.
Een betere vraag zou kunnen zijn: wat heeft u precies nodig? Wat verwacht u van een vloer? Wat is uw budget? Welke uiterlijke kenmerken verwacht u van de vloer?

Gietvloeren die niet verkleuren

Verzeker uzelf bij de aanschaf van een polyurethaan gietvloer dat deze UV bestendig is. UV bestendigheid is zeer belangrijk voor de meeste particulieren. U wilt natuurlijk niet dat uw prachtige gietvloer verkleurt. Laat u daarom vooraf altijd goed informeren over de verschillen in materialen en de verschillen in prijzen.

Alleen de hoogste kwaliteit gietvloeren

B-Art Works Gietvloeren werkt uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen, waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit gietvloer die UV bestendigheid garanderen. Onze gietvloeren kennen eindeloos veel mogelijkheden in kleuren en zijn op basis van plantaardige polyurethanen samengesteld.
Kortom, wanneer u kiest voor een B-Art Works gietvloer dan kiest u voor een prachtige, praktische en (h)eerlijke vloer welke geschikt is voor elk vertrek in uw woning, voor winkels en voor kantoren welke door ons vakkundig wordt gelegd naar uw eigen wensen en ideeën.

Concrete Art gietvloer in uw woonkamer | cementgebonden

Offerte aanvraag

Ontvang zo spoedig mogelijk een scherpe offerte!

Pin It on Pinterest

Share This