Schoonmaakadvies en onderhoud Gietvloer

Algemeen schoonmaak advies voor onderhoud Gietvloeren

Dit is een algemeen schoonmaakadvies van B-Art Works Gietvloeren voor uw kunststof vloerafwerking dat u zal helpen bij het reinigen van uw vloer. Dit reinigingsadvies is bedoeld als handreiking bij het onderhoud van uw gietvloer, zodat deze te allen tijde schoon en representatief blijft. Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u het juiste reinigingsmiddel gebruikt en dat er geen residulaag achterblijft op de gietvloer, die er vervolgens smoezelig uit gaat zien. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich makkelijk aan hecht en worden dus afgeraden. Bij twijfel adviseren wij u te allen tijde om vooraf contact met ons op te nemen.

Dagelijkse reiniging gietvloer

  • Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of door middel van een stofzuiger.
  • De gietvloer reinigen met een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren.
  • Probeer er op toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden.

Aanbevelingen om uw gietvloer lang mooi te houden:

  • een goede ruime inloopmat voorkomt veel krasje wat veroorzaakt wordt door zand en steentjes van buiten;
  • voorzie meubels van goede en schone vilten;
  • neem bureaustoelen met zachte wielen (geen rubberwielen);
  • verschuif geen zware voorwerpen over de vloer;
  • voorkom zand op de vloer; dit werkt als schuurpapier;
  • voorzie vloerkleden en matten van  het juiste ondertapijt wat tanninevrij is.
  • verwijder zwarte strepen zo snel mogelijk..

Extra opletten met een gietvloer?
Nee hoor, niet meer dan bij een andere vloer

Vlekken door antioxidanten, tannines, plasticizers, etc. (bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken). Deze vlekvorming wordt verder nog bevorderd door verhoogde temperatuur en verhoogde vochtigheid. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV belasting. Voorbeelden van producten welke tannines (looizuren) bevatten: Hennepmatten of schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, o.a. onderzijde sommige tapijten, tropische houtsoorten, koffie (langdurig), rode wijn (langdurig), nat crêpepapier. Gebruik geen agressieve stoffen op uw gietvloer. Bij morsen direct verwijderen.

Wees voorzichtig met rubber

Rubber kan weekmakers bevatten die een niet uitwisbare indruk op uw gietvloer achterlaten. Plaats geen hete voorwerpen op uw vloer. Mocht u na het lezen van bovenstaande adviezen toch nog vragen hebben over het onderhouden of reinigen van uw gietvloer, neem dan gerust contact met ons op.

B-Art Works Gietvloeren is niet verantwoordelijk voor eventuele reacties van materialen die door de consument gebruikt worden.  

 

 

 

Waarom krijg ik mijn gietvloer niet schoon?
Waarschijnlijk reinigt u de gietvloer met de verkeerde middelen. Zowel het reinigingsmiddel als de materialen waarmee u reinigt, beïnvloeden het resultaat van een schone gietvloer.
Welk reinigingsmiddel kan ik gebruiken?
Gebruik GEEN zeephoudende middelen. Deze laten zeepresten na die de vloer vies maken en die gaan “plakken”. De reiniging zal alleen maar moeilijker worden. Gebruik voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak gewoon een klein scheutje PU Reiniger.
De PU Basisreiniger R gebruikt u voor de grondige schoonmaak (2 a 3 keer per jaar), indien nodig vaker. De onderhoudsproducten zijn te bestellen via onze webshop.
Hoe verwijder ik schoenstrepen op een gietvloer?
Door wat reinigingsmiddel op de streep aan te brengen en te poetsen met de losse microvezel vlakmop. Tevens kan er met een lichte kleur pad (wit) gereinigd worden. LET OP: Gebruik geen schuurspons of ander materiaal wat krassen op uw gietvloer kan veroorzaken!
Stofwissen, waarmee kan ik dit het beste doen?
Het is het beste om op een kunststofvloer NIET met oliegeïmpregneerde doeken te stofwissen. De olie uit de doeken laat een minuscuul laagje achter op de vloer (residu). Dit residu trekt vuil aan en houdt het vast, zodat er een soort sluiervervuiling op de vloer zichtbaar wordt. De microvezeldoek of de stofzuiger zijn een betere optie.
Wat doe ik als er koffie of wijn gemorst wordt op een gietvloer?
Gietvloer direct afnemen met een keukendoekje. Wanneer de vlek al enigszins is opgedroogd, de vlek afnemen met het voorgeschreven reinigingsmiddel (zie webshop)in combinatie met een schrobpad.
Kan ik ontstane krasjes wegpoetsen of polijsten?
Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in de krasjes zit. Wanneer de vloer volgens de voorschriften gereinigd wordt, is er geen vuil meer in de krasjes aanwezig, waardoor het krasje veel minder zichtbaar is. De krasjes zijn niet te verwijderen uit een vloer; wel het vuil wat er in zit. Probeer krassen vooral niet weg te schuren of te polijsten. Laat dit aan de vakman over en neem contact met ons op.

Populaire gietvloer schoonmaakproducten

Pin It on Pinterest

Share This